22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Piškotový zákusek s broskvemi

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
vroucí voda 5 lžic
cukr mletý 200 gramů
hrubá mouka 200 gramů
prášek do pečiva 1/2 lžičky

dohotovení

Název Množství a jednotka
broskvová marmeláda
BeBe sušenky 2 balíčky
kompotované broskve 700 gramů
vanilkový pudink 1 balíček
studená voda
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Vychladlý korpus potřeme broskvovou marmeládou, na ni položíme BB sušenky , těsně vedle sebe a rozprostřeme okapané kompotové broskve.
Šťávu z kompotu doplníme vodou do 400 ml, dáme 2 - 3 lžíce krupicového cukru a uvaříme vanilkový pudink. Pudinkem
zalijeme broskve a necháme zatuhnout.


 


RECEPTY

Londýnské řezy

Postup: Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, 120g moučkového cukru a žloutků... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí nudličky Stroganov

Postup: Začneme omáčkou - na másle a najemno pokrájené cibulce orestujeme oloupané, na... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová pěna

Postup: Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak... zobrazit recept

RECEPTY

Svatomartinská husa

Postup: Pečení husy není nic složitého a takhle ji zvládne i úplný začátečník. Jen je... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na jablkách po staročesku

Postup: Kuřecí stehna osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Česnek oloupeme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...